9 tips για να ανανεώσετε το μπάνιο σας χωρίς να ξοδέψετε τίποτα!

00

Ανανεώστε το μπάνιο σας με έξυπνες, γρήγορες και ανέξοδες συμβουλές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε ένα όμορφο μπάνιο, που παραπέμπει σε πολυτελή ξενοδοχεία, η λύση είναι η ανακαίνιση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθουμε να αξιοποιούμε αυτό που ήδη έχουμε και να το αναβαθμίσουμε αισθητικά με πολύτιμες συμβουλές, που θα προσδώσουν στο μπάνιο μας μια προσεγμένη χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Και ιδού οι τρόποι για να το πετύχετε…


01

#1 Απομακρύνετε από την κοινή θέα τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Απομακρύνοντας τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας που χρησιμοποιείτε [χρησιμοποιημένα σφουγγάρια ή σαπούνια, παλιά σαμπουάν και αφρόλουτρα κλπ], διαμορφώνετε ένα καθαρό οπτικά υπόβαθρο. Και, όπως και να το κάνουμε, ένας καλεσμένος που έρχεται αντιμέτωπος με τα προϊόντα της προσωπικής σας υγιεινής, νιώθει άβολα!


02

#2 Απομακρύνετε από την κοινή θέα τα καθαριστικά προϊόντα

Αντικείμενα που είναι συνυφασμένα με τις δουλειές του σπιτιού [σφουγγαρίστρες, λεκάνες, απορρυπαντικά κλπ] μπορεί να αποτελούν τμήμα της καθημερινότητάς σας, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να προσδώσουν στο χώρο σας τον “αέρα spa” που επιζητάτε…


03_01

#3 Οργανώστε την αποθήκευσή σας

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο λειτουργικούς χώρους του σπιτιού σας. Αξίζει να οργανώνετε συχνά τα διάφορα αντικείμενα, αποθηκεύοντάς τα σε όμορφα κουτιά ή καλάθια.


04_01

#4 Κάντε μικρές αναβαθμίσεις

Αν επιθυμείτε ένα soft makeover για το μπάνιο σας και θέλετε να αποφύγετε τα χρήματα που συνεπάγεται η ριζική ανακαίνισή του, προχωρήστε σε μικρές μεμονωμένες τονωτικές αλλαγές. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, να αντικαταστήσετε τυχόν φθαρμένα είδη υγιεινής, να προσθέσετε φωτιστικά, να αλλάξετε τον καθρέφτη ή απλά να προσθέσετε ένα νέο αποθηκευτικό χώρο.


05

#5 Καθαρίστε καλά

Δεν είναι η πιο συναρπαστική συμβουλή, είναι όμως η πιο απαραίτητη. Με τον τρόπο αυτό, θα δώσετε μια φρέσκια ατμόσφαιρα, που δίνει την αίσθηση ότι προσέχετε και αγαπάτε το χώρο σας.


06

#6 Κρεμάστε όμορφες, πολυτελείς πετσέτες

Δεν είναι υπέροχο; Κάθε μπάνιο μπορεί να αναβαθμιστεί άμεσα, αρκεί να προσθέσετε όμορφες, μαλακές πετσέτες. Τόσο απλά. Αν μάλιστα έχετε επιπλέον χώρο, μπορείτε σε κάποιο σημείο να δημιουργήσετε ένα μικρό σωρό από πετσέτες χεριών διπλωμένες προσεγμένα. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα στα λευκά είδη, εκτός αν το μπάνιο σας είναι ουδέτερο χρωματικά. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα είτε με τις πετσέτες είτε με διάφορα αξεσουάρ. Διαφορετικά, οι χοντρές, λευκές, απαλές πετσέτες είναι πάντα η πιο safe επιλογή.


07

#7 Ωραιοποιείστε το χώρο σας με αξεσουάρ

Το μπάνιο σας λάμπει, έχετε απομακρύνει τα προσωπικά σας προϊόντα…ήρθε λοιπόν η στιγμή να πάτε ένα βήμα παρακάτω. Προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ μπορούν να χαρίσουν την αίσθηση της “ζεστασιάς”, της κομψότητας και της πολυτέλειας. Σκεφτείτε ότι δεν είναι το μπάνιο σας, αυτός ο μικρός ταλαίπωρος χώρος που βλέπετε κάθε μέρα, αλλά ένας χώρος που είναι έτοιμος να προσφέρει μια spa ατμόσφαιρα στους χρήστες του. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας αξεσουάρ σε ήπιους χρωματικούς τόνους, αρωματικά σαπούνια, έλαια μπάνιου και κεριά. Ακόμα και ένας δίσκος σερβιρίσματος με επιλεγμένα προϊόντα περιποίησης δίπλα στο νιπτήρα θα χαρίσει μια νέα νότα κομψότητας.


08

#8 Κι όμως…μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια

Τα φρέσκα λουλούδια και φυτά έχουν μια ακαταμάχητη γοητεία, που “ξυπνά” κάθε χώρο, χάρη στη μυρωδιά, την υπέροχη υφή και το χρωματικό touch που προσφέρουν. Ασφαλώς και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτείτε ολόκληρες συνθέσεις και μπουκέτα. Μία ορχιδέα ή ακόμα και ένα μεμονωμένο λουλούδι με όμορφα φύλλα σε ένα βάζο, θα σας χαρίσουν την πολυπόθητη αίσθηση κομψότητας.


09_05

#9 Προσθέστε εκείνο το stool

Για να ολοκληρώσετε το απόλυτο look είναι απαραίτητο να κάνετε εκείνη την υπέρβαση, για την οποία έχουμε ξαναμιλήσει. Το να τοποθετήσετε ένα μη συνηθισμένο αντικείμενο στο χώρο σας, αρκεί για να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Είναι το στοιχείο που παραπέμπει σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, είναι αισθητικά υπέροχο, και ταυτόχρονα είναι άκρως λειτουργικό. Ένα stool δίπλα στη μπανιέρα με διπλωμένες πετσέτες, ένα κερί, ένα σαπούνι, ένα φυτό ή ακόμα και ένα βιβλίο, θα αποτελέσει το κεντρικό στοιχείο που θα προσθέσει στυλ στον [μέχρι χθες] απρόσωπο χώρο του μπάνιου σας.

posted by Elix Design Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s