Bohemian: αν είστε μποέμ, αυτό είναι το υπνοδωμάτιό σας…

00

Αν είστε οπαδός του bohemian look, δεν έχετε παρά να εμπνευστείτε από τις προτάσεις που σας δίνουμε και να δημιουργήσετε το πιο αντισυμβατικό υπνοδωμάτιο…

Ατημέλητα μαλλιά, δερμάτινες λεπτομέρειες και vintage δαντέλα είναι στοιχεία συνυφασμένα με το ανεπιτήδευτο boho style, ένα ύφος που στόχο του έχει να εκφράσει την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, ενάντια σε κανόνες και πρέπει. Στο χώρο του design, αποτελεί μια ιδιαίτερα έντονη τάση, που ενσωματώνει στοιχεία εκκεντρικά και καλλιτεχνική διάθεση. Το Bohemian Design έχει μία διάχυτη θεατρικότητα, που αγκαλιάζει την έντονη προσωπικότητα του κάθε ατόμου μέσα από την τέχνη, το χρώμα και, κυρίως, την αντισυμβατικότητα.

Άλλωστε, οι Bohos είναι άνθρωποι δυναμικοί, ανεξάρτητοι, που δεν επηρεάζονται από τις απόψεις των άλλων –πόσο μάλλον από τη μόδα. Διαμορφώνουν τις δικές τους τάσεις και στάσεις ζωής, ακολουθούν τα όνειρά τους. Αφού, όπως και να το κάνουμε, είναι μποέμ…

Φανταστείτε τώρα πόσο σημασία μπορεί να αποκτήσει η ενσωμάτωση του bohemian style στον κατεξοχήν πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού: το υπνοδωμάτιο σας. Μέσα από 10 απλές κινήσεις, χαρίστε του περισσότερο αυθορμητισμό. Το έχει ανάγκη…


 

01

#1 Εμπνευστείτε από τους πραγματικούς Μποέμ

Φρίντα Κάλο, Vivienne Westwood, Leonard Cohen, Ισιδώρα Ντάνκαν, Margaret Olley… Βυθιστείτε στη ιστορία του Bohemian Style, μέσα από δημιουργικούς ανθρώπους που το έκαναν τρόπο ζωής. Γνωρίστε τους καλύτερα, εμπνευστείτε από εκείνους και –γιατί όχι;- χαρίστε τους μια θέση στο υπνοδωμάτιό σας.


 

02

#2 Εμπλουτίστε το υπνοδωμάτιό σας με τέχνη

Ένας κενός τοίχος είναι ικανός να συνθλίψει όλη την ιδεολογία του bohemian. Για τους μποέμ ανθρώπους, οι τοίχοι έχουν μία και μοναδική λειτουργία: να φιλοξενήσουν τέχνη. Δώστε στα έργα τέχνης τη θέση που αποζητούν στο υπνοδωμάτιό σας, χαρίζοντας παράλληλα στο χώρο σας ένα πιο στοχαστικό χαρακτήρα και μια έντονη προσωπικότητα. Μπορείτε να εμπνευστείτε από παντού, από καλλιτέχνες, μουσικούς, ζωγράφους, συγγραφείς, σχεδιαστές…αλλά και από τα δικά σας ενδιαφέροντα, δημιουργώντας σ’έναν ολόκληρο τοίχο ένα ανατρεπτικό κολλάζ από εικόνες, στίχους, σημειώσεις, φωτογραφίες, που ξεδιπλώνει την πιο όμορφη ιστορία απ’ όλες: τη δική σας.


 

03

#3 Μη φοβηθείτε το χρώμα

Κανένα χρώμα και κανένας χρωματικός συνδυασμός δεν είναι λάθος. Για το bohemian style, το χρώμα αποτελεί την κύρια πηγή έκφρασης. Αφήστε λοιπόν τον εαυτό σας ελεύθερο και διαμορφώστε την προσωπική σας όαση.


 

04

#4 Τολμήστε διαφορετικές υφές

Ένα απρόσωπο δωμάτιο μπορεί να μετατραπέι σε ένα ένα χώρο με έντονη προσωπικότητα, αν δημιουργήσετε μια δυναμική αντίθεση. Συνδυάστε διαφορετικές υφές, όπως δερμάτινες λεπτομέρειες και vintage δαντέλα και δώστε στο χώρο σας το έντονο, προσωπικό στίγμα που σας χαρακτηρίζει.


 

05

#5 Μετατρέψτε το υπνοδωμάτιό σας σε χώρο δημιουργίας και έμπνευσης

Μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δραστηριότητα ή ένα χόμπι που αγαπάτε [βιβλία, χειροτεχνίες, μία diy επαναχρησιμοποιημένη καρέκλα ή μία γωνιά για να ζωγραφίζετε] επισημαίνει με μοναδικό τρόπο την καλλιτεχνική σας φύση.


 

06

#6 Focus στο κρεβάτι

Φανταστείτε το κρεβάτι σας σαν ένα έργο τέχνης από μόνο του. Οι ζωηρές χρωματικές αποχρώσεις, η ζεστή υφή ενός χαλιού, τα πολλά μαξιλάρια και οι ξύλινες λεπτομέρειες αποτελούν το μυστικό συστατικό ενός φιλόξενου χώρου.


 

07

#7 Ο απαλός φωτισμός

Ένα γνήσιο bohemian υπνοδωμάτιο χαρακτηρίζεται πάντα από τον απαλό φωτισμό, που απογειώνει την ατμοσφαιρικότητά του. Φαναράκια, κεριά και επιτραπέζια φωτιστικά αντίκες διαχέουν το φως στο χώρο και προσδίδουν το αίσθημα της ζεστασιάς.


 

08

#8 Τα ετερώνυμα έλκονται

Ο συνολικός αυθορμητισμός που αποπνέει η bohemian ατμόσφαιρα σε ένα χώρο, δεν μπορεί με τίποτα να δεχθεί τη συμμετρία ή την τοποθέτηση αντικειμένων ανά ζεύγη. Με την έννοια αυτή, δεν είστε υποχρεωμένοι να ταιριάξετε τα πανομοιότυπα κομοδίνα σας αριστερά και δεξιά από το κρεβάτι. Αγαπήστε το κάθε μεμονωμένο στοιχείο και αναδείξτε το. Άλλωστε, οι vintage θυσαυροί είναι μοναδικοί, δεν έρχονται σε ζεύγη…


 

09

#9 Αφήστε τα έπιπλα να πουν τη δική τους ιστορία

Μία αντίκα, ένα κρεβάτι από μασίφ ξύλο, ζωγραφισμένο στο χέρι, ή ακόμα και τα επαναχρησιμοποιημένα από εσάς αντικείμενα έχουν τη δική τους, μοναδική ιστορία να αφηγηθούν. Τα χειροποίητα αντικείμενα προσθέτουν πάντα ένα μοναδικό χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σας.


 

10

#10 Αναδείξτε τις bohemian συλλογές σας

Σκεφτείτε δημιουργικά, προσθέστε χρώμα και βρείτε ασυνήθιστους τρόπους για να προβάλλετε αγαπημένα σας αντικείμενα. Η bohemian τάση είναι μια ουσιαστική στάση ζωής. Με τον τρόπο αυτό, το ανανεωμένο σας υπνοδωμάτιο είναι ο ιδανικότερος χώρος για να φιλοξενήσει όλα τα boho αξεσουάρ σας, όπως συλλογές, ξύλινες κούκλες, καπέλα, κασκόλ, υφάσματα και κοσμήματα, που σηματοδοτούν το προσωπικό σας ύφος.


Η μποέμ φιλοσοφία συνοψίζεται στην εξής φράση: «Η ζωή είναι όμορφη. Αποδέχομαι τον κάθε άνθρωπο όπως είναι. Είμαι ελεύθερος». Με τον ίδιο τρόπο, είμαστε όλοι μας μοναδικοί. Δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας άλλος σαν εσάς. Και ποτέ, κανένα υπνοδωμάτιο δεν θα είναι τόσο ξεχωριστό, όσο το δικό σας.

posted by Elix Design Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s