10 τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€

00

Θέλετε να αλλάξετε τη διακόσμηση του χώρου σας ή μήπως σας αρέσει να πειραματίζεστε με διάφορα στυλ; Δεν χρειάζεται να υπάρχει προϋπολογισμός για να δώσετε αέρα αλλαγής και νέα πνοή στο σπίτι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι… δημιουργική ματιά. Δεν χρειάζονται χρήματα, αρκεί μόνο να χρησιμοποιήσετε αυτά που ήδη έχετε με ένα νέο, διαφορετικό τρόπο.

Πριν να προχωρήσουμε στις ιδέες που έχουμε συγκεντρώσει για εσάς, είναι σημαντικό να ξεκινήστε με τα παρακάτω 3 βήματα:

#1 Κάντε μια βόλτα μέσα στο σπίτι σας. Εξερευνήστε με φρέσκια ματιά τους χώρους , αναζητήστε αντικείμενα που έχουν ξεχαστεί και σημειώστε όσα χρειάζονται επισκευή.

#2 Φωτογραφήστε! Είναι πιο εύκολο να φωτογραφήσετε ένα αντικείμενο και να δείτε αν ταιριάζει σ’ έναν άλλο χώρο, παρά να σέρνετε τα έπιπλα από δωμάτιο σε δωμάτιο!

#3 Θυμηθείτε να αφαιρέσετε, όχι μόνο να προσθέσετε στοιχεία. Εάν υπάρχει κάποιο έπιπλο ή κάποιο αντικείμενο που δεν νιώθετε πως συμβαδίζει με το συνολικό ύφος του χώρου, απομακρύνετέ το. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ενδεχομένως σε κάποιο άλλο δωμάτιο, να το βάψετε ή ακόμα και να το πουλήσετε.

Είστε πλέον έτοιμοι για το πιο δημιουργικό makeover στο σπίτι σας. Μη διστάσετε να προσθέσετε και δικές σας ιδέες με σχόλια.


01

#1 Αξιοποιείστε σκεύη της κουζίνας σας για να οργανώσετε αντικείμενα

Ποτήρια, μπωλ, βάζα, φόρμες και δίσκοι σερβιρίσματος μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικούς διοργανωτές για τα πάντα, από τα κοσμήματα και τα καλλυντικά σας μέχρι είδη οργάνωσης του γραφείου σας.


02

#2 Αναδείξτε τη δική σας συλλογή

Είναι μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις στο design: πιάτα, που ήδη έχουμε και αποτελούν μικρά κομψοτεχνήματα, εγκαταλείπουν τα σκοτεινά ντουλάπια και βγαίνουν σε κοινή θέα. Μήπως ήρθε η ώρα να αναδείξετε τη δική σας συλλογή;


03

#3 Αξιοποιήστε εκείνο το γραφείο

Μια επιφάνεια εργασίας, που πλέον δεν χρησιμοποιείτε ως γραφείο, μπορεί να αποτελέσει μια νησίδα για το καθιστικό σας. Τοποθετήστε το πίσω από τον καναπέ, μαζί με αγαπημένα σας αντικείμενα.


04

#4 Οργανώστε τη βιβλιοθήκη σας

Συγκεντρώστε τα κάθε λογής διακοσμητικά, που τώρα βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο δωμάτιο, τις άπειρες κορνίζες και τα αγαπημένα σας βιβλία. Ομαδοποιήστε τα με βάση το χρώμα και χαρίστε στη βιβλιοθήκη σας την ανανέωση που τόσο ήθελε…


05

#5 Δημιουργείστε μια νέα γωνιά με ένα βοηθητικό τραπέζι

Ένα βοηθητικό τραπέζι που ήδη έχετε στο καθιστικό σας, μπορεί να σταθεί αυτόνομα και να δημιουργήσει ένα νέο “ζεστό” χώρο. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε μια δική σας σύνθεση με αγαπημένα βιβλία, διακοσμητικά και κεριά.


06

#6 Επαναχρησιμοποιήστε παλιά αρχιτεκτονικά στοιχεία

Αν στην αποθήκη σας έχετε παλιές πόρτες, παράθυρα ή παντζούρια, σκεφτείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε δημιουργικά μέσα στο σπίτι σας. Πλαίσια από παλιά παράθυρα μπορούν να αποτελέσουν μια ανατρεπτική κορνίζα για να φιλοξενήσουν τις φωτογραφίες σας, ενώ παλιά παντζούρια και πόρτες μπορούν να αποτελέσουν το νέο κεφαλάρι σας.


07

#7 Αναδείξτε την παλιά συρταριέρα

Είναι αναμφισβήτητα από τα πιο ευπροσάρμοστα έπιπλα, καθώς συνεχίζουν να μας χαρίζουν πολύτιμο αποθηκευτικό, ακόμα κι αν αλλάξουμε τη μορφή τους εξωτερικά. Αν δεν τη χρειάζεστε πια στο παιδικό δωμάτιο, θα συνεχίσει να σας είναι χρήσιμη ακόμα και ως έπιπλο εισόδου ή ως έπιπλο μπουφέ στην τραπεζαρία.


08

#8 χρειάζεστε το προσωπικό σας home office; Χρησιμοποιήστε την παλιά τραπεζαρία ως γραφείο

Σε περίπτωση που δεν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε συχνά την τραπεζαρία σας, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεστε ένα χώρο γραφείου, μη διστάσετε να τη μετατρέψετε στο νέο σας home office. Ασφαλώς, σε περίπτωση που θα έχετε καλεσμένους, μπορείτε να απομακρύνετε το γραφειακό εξοπλισμό σας.


09

#9 Δημιουργείστε ένα νέο coffee table με επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα

Το να αλλάξετε το coffee table σας, είναι ίσως ο πιο άμεσος τρόπος για να ανανεώσετε το καθιστικό σας. Παλιά αντικείμενα μπορούν να δώσουν νέα πνοή στο χώρο σας.


10

#10 Δώστε σε ένα παλιό κρεβάτι νέα ζωή

Ένα παλιό κρεβάτι μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε ένα κομψό ανάκλιντρο, αν προσθέσετε μια όμορφη vintage κουβέρτα και μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη. Πανέμορφο.

posted by Elix Design Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s