8 λόγοι για να βάλετε την τέχνη μέσα στο σπίτι σας

00

Οι αφίσες είναι ασφαλώς πιο προσιτές οικονομικά, αναμφισβήτητα όμως καμία εκτύπωση και κανένα πόστερ δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δυναμική αίσθηση που φέρει μαζί του ένα αληθινό έργο τέχνης, επιλεγμένο προσεκτικά από εσάς, ειδικά για το δικό σας χώρο. Δείτε παρακάτω τους 8 λόγους για τους οποίους θα άξιζε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία…στην τέχνη.

01_05

#1 Η αξεπέραστη υφή που έχουν τα έργα τέχνης

Είναι γεγονός: σε τίποτα δεν μπορείτε να συγκρίνετε την ουδέτερη, απρόσωπη επιφάνεια μιας εκτύπωσης με την πλούσια υφή που θα συναντήσετε σε έναν πίνακα ζωγραφικής. Είτε είναι από καμβά, είτε είναι από ξύλο είτε είναι από ακουαρέλα, οι αυθεντικοί πίνακες κουβαλούν πάνω τους το αξεπέραστο εκείνο άγγιγμα, ενδεικτικό της ποιότητας που τους διακρίνει…


02_01

#2 Ο χώρος σας παύει να είναι απρόσωπος

Ακόμα κι αν νοικιάζετε το σπίτι όπου μένετε ή αν οι λευκοί τοίχοι του σπιτιού σας έχουν αρχίσει να σας κουράζουν, ένας πίνακας ζωγραφικής (ή ακόμα και δύο) δίνουν την αίσθηση της ουσιαστικής αλλαγής στο χώρο, χωρίς να χρειαστεί να βάψετε τους τοίχους ή να προσθέσετε ογκώδη έπιπλα.


03_01

#3 Τα έργα τέχνης είναι μοναδικά

Τα μοναδικά δημιουργήματα σάς προσφέρουν την ασύγκριτη αίσθηση ότι μονάχα εσείς τα κατέχετε. Δεν πρόκειται να επαναληφθούν ποτέ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο της αυθεντικότητάς τους.


04_01

#4 Τα έργα τέχνης είναι χειροποίητα

Αν είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τη χειροποίητη αξία μιας πλεκτής μπλούζας, ενός κεντητού υφάσματος, ενός κεραμικού αντικειμένου ή ενός χειροποίητου επίπλου, τότε γνωρίζετε καλά πως οτιδήποτε προσπαθεί να ανταγωνιστεί την ποιότητα και την προσωπικότητα ενός αυθεντικού έργου τέχνης… είναι απλά μια φτηνή απομίμηση.


05_01

#5 Ένας πίνακας αρκεί για να αναδείξει το χώρο

Ένας ιδιαίτερος πίνακας έχει τη δύναμη να μεταμορφώνεται ακαριαία στο κεντρικό σημείο προσοχής του χώρου σας. Ανεξάρτητα με το αν οι καλλιτεχνικές σας αναζητήσεις σάς οδηγούν σε γραφικά τοπία, αφηρημένες συνθέσεις, μπαρόκ προτρέτα ή ανεμοδαρμένες θάλασσες, το βέβαιο είναι πως το έργο τέχνης θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο χώρο σας.


06_01

#6 Οι πίνακες κάνουν τον χώρο ακόμα πιο “ζεστό”

Τα έργα τέχνης αναπτύσσουν ιδιαίτερες σχέσεις μαζί μας. Αρκεί απλά να σκεφτείτε πόσο δεμένοι νιώθουμε με παλιά αντικείμενα, που μάς έχουν κληροδοτήσει παλιότερες γενιές. Τα θεωρούμε οικογενειακά κειμήλια και τα αντιμετωπίζουμε ως αναπόσπαστα στοιχεία του χώρου μας.


07_01

#7 Οι πίνακες σάς εμπνέουν

Κοιτάζοντας έναν πίνακα ζωγραφικής που αγαπάτε, αναζωογονείστε. Από τη στιγμή που επιλέξετε το έργο τέχνης που σάς εκφράζει, τότε να είστε σίγουροι πως θα αποτελέσει την καθημερινή πηγή της έμπευσής σας…


08_01

#8 Μπορείτε να δημιουργήσετε την προσωπική σας γκαλερί στο σπίτι

Παστέλ, πορτρέτα, νεκρές φύσεις, τοπία… επιλέγοντας πίνακες, προσδιορίζετε αυτομάτως την ταυτότητα της προσωπικής σας αισθητικής. Και, ας το παραδεχτούμε: το να διαμορφώσετε την προσωπική σας συλλογή τέχνης είναι μία άκρως δημιουργική και ενδιαφέρουσα διαδικασία, ενώ παράλληλα προσδίδει και στο χώρο σας τον έντονο εικαστικό της χαρακτήρα.

posted by Elix Design Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s