Τα απόλυτα tips για να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο

00

Συνήθως στο χώρο του μπάνιου δεν δίνεται η βαρύτητα που του αρμόζει. Είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός χώρος, άκρως λειτουργικός, που οφείλει να μας προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον και σε καμία περίπτωση να μας ξυπνάει την αίσθηση κλειστοφοβίας. Ωστόσο, σε περίπτωση που και το δικό σας μπάνιο ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, σάς έχουμε συγκεντρώσει τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

01

Αγαπήστε το λευκό

Είναι το χρώμα που αντανακλά το φως, και σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται ιδανικότερο ακόμα και σε σύγκριση με το αποτέλεσμα που προσφέρει ένας καθρέφτης.

Ωστόσο, το λευκό στο χώρο μπορεί να ενταχθεί εξίσου έντονα και με την ευρεία χρήση αξεσουάρ και αντικειμένων σ’ αυτό το χρώμα.


02

Δημιουργήστε αντανακλάσεις

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από μέταλλο και γυαλί και διαφάνεια, που δεν απορροφούν το φως, δημιουργείτε έμμεσα αντανακλάσεις στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό, ο χώρος δεν “βαραίνει” οπτικά και δίνει συνολικά μια ευχάριστη αίσθηση.


03_01

Επιλέξτε οπτικά “ανάλαφρα” αντικείμενα

Αποφύγετε στιβαρά έπιπλα, που κάνουν το μπάνιο σας να μοιάζει στριμωγμένο. Κομψά είδη υγιεινής και επιτοίχια ράφια μπορούν να σας εξοικονομήσουν χώρο, ενώ παράλληλα να σας εξασφαλίσουν υψηλή λειτουργικότητα.


04

Καθρέφτες Παντού

Οι καθρέφτης είναι εκείνο το στοιχείο-κλειδί που θα κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.


05

Δημιουργείστε επίπεδα φωτός

Δημιουργείστε μία διαστρωμάτωση φωτισμού χρησιμοποιώντας, εκτός από τον κεντρικό φωτισμό, και επιμέρους τοπικά φωτιστικά [επιτοίχια, απλίκες ή κρεμαστά]. Θα μεταμορφώσουν το χώρο σας, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χαρακτήρα .

posted by Elix Design Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s