Τζάκι: 12 τρόποι για να το αναδείξετε

00

Το ζητάει η εποχή άλλωστε. Οι μέρες γίνονται ολοένα και πιο μικρές, οι νύχτες ολοένα και πιο χειμωνιάτικες. Το τζάκι αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της εποχής αλλά και των πιο αγαπημένων αναμνήσεών μας.
Country, μινιμαλιστικό, πολυτελές… το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε συγκεντρώσει όλες τις σύγχρονες προτάσεις που μπορούν να αναδείξουν το τζάκι σας με τον καλύτερο τρόπο.

01
#1 Ογκώδη αντικείμενα 
Τα ογκώδη, προσεκτικά επιλεγμένα, αντικείμενα επιβάλλουν την παρουσία τους στο χώρο, σε αντίθεση με μικροσκοπικά αξεσουάρ που…μοιάζουν να εξαφανίζονται από τον όγκο του τζακιού. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, ανάλογα με το προσωπικό σας ύφος. Γράμματα, γλυπτά και βάζα δίνουν ένα επιβλητικό αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρον ύφος.


02
#2 Εμμονή με ένα υλικό 
Φανταστείτε το τζάκι σας ως το ιδανικότερο σημείο για να εκθέσετε μία μονοθεματική συλλογή. Ομαδοποιήστε τα αγαπημένα σας αντικείμενα με βάση το υλικό τους, για να προβάλετε με τον καλύτερο τρόπο τη συλλογή σας. Ξύλινα, κεραμικά, γυαλινα ή μεταλλικά αντικείμενα μεταμορφώνονται στους κύριους εκθέτες του χώρου, δίνοντας το στίγμα τους.


03
# 3 …ή με δύο 
Ο συνδυασμός δύο υλικών προσφέρει εξίσου μια αρμονική συνύπαρξη στο χώρο. Εδώ το χρυσό και το λευκό είναι οι άτυποι πρωταγωνιστές του χώρου. Ο συνδυασμός τους αρκεί για να δημιουργήσει ένα ισχυρό υπόβαθρο, μια πλασματική οθόνη μέσα στην οποία τα επιμέρους αντικείμενα, τοποθετημένα με μία χαλαρή, διόλου επιτηδευμένη, διάθεση, συνυπάρχουν τόσο επιτυχημένα.


04
#4 πρωτότυπα έργα τέχνης 
Αντικαταστήστε τη Μόνα Λίζα με Andy Warhol, εμπνευστείτε από το σουρεαλισμό, την pop art ή την αφρικανική τέχνη, προσθέστε χρώμα και αυτομάτως δημιουργείτε το πιο [εκ]κεντρικό σημείο του χώρου σας. Έτσι κι αλλιώς, η σύγχρονη ματιά πάνω σε παλιά πράγματα, το νέο βλέμμα πάνω σε παλιές αξίες προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον…


05
#5 More is more 
Διακοσμήστε το τζάκι σας ακατάστατα, με πλήρη ελευθερία, γεμίζοντας το χώρο πάνω από αυτό. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργήσετε μια οπτική ανακολουθία, ένα σημείο δηλαδή στο χώρο σας που το ανθρώπινο μάτι δεν θα μπορεί να το συλλάβει με μια μόνο ματιά, με αποτέλεσμα να προσελκύσετε ακόμα περισσότερο την προσοχή. Ωστόσο, περί αισθητικής, η αφθονία είναι ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να εφαρμόζεται με συνέπεια. Το σύνολό των αντικειμένων που θα επιλέξετε θα πρέπει να αποπνέει μια χρωματική αρμονία, ώστε να δημιουργείται ισορροπία στο χώρο.


06

#6 Η μέθοδος των τριών 
Τρία στοιχεία είναι αρκετά για να διακοσμήσουν το χώρο πάνω από το τζάκι σας. Η κλίμακα και η σύνθεσή τους είναι στο δικό σας χέρι. Παλιά, επαναχρησιμοποιημένα ή vintage αντικείμενα, ένας καθρέφτης και κεραμικά διακοσμητικά αρκούν για να σας προσφέρουν ένα κεντρικό σημείο εστίασης.


07
#7 Ακαταστασία 
Φανταστείτε τη γωνιά με το τζάκι σας ως μία φανταστική οθόνη που έλκει πάνω της και γύρω της μοναδικά και ιδιόμορφα αντικείμενα. Μεταχειρισμένοι “θησαυροί”, vintage πινελιές και απροσδόκητοι συνδυασμοί προσφέρουν απεριόριστες επιλογές και εξασφαλίζουν την ισχυρή παρουσία τους στο χώρο.


08
#8 Σκεφτείτε μινιμαλιστικά 
Και ένα μοναδικό αντικείμενο είναι αρκετό για να επισημάνει το τζάκι σας, ιδιαίτερα μάλιστα αν ο χώρος όπου βρίσκεται το τζάκι σας έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα ή μία χαρακτηριστική υφή [κάποιο εμφανές υλικό, όπως ταπετσαρία, beton, τοιχοποιϊα ή πέτρα].


09
#9 Σκεφτείτε ακραία 
Τοποθετήστε αντικείμενα, ομαδοποιώντας τα δεξιά και αριστερά από το τζάκι. Μεταφέροντας το οπτικό βάρος στα άκρα, δημιουργείτε ένα μοντέρνο ασύμμετρο αποτέλεσμα και εξασφαλίζετε μια ωραία αίσθηση ισορροπίας κατά μήκος του τζακιού.


10
#10 Ένταξη μέσα στο χώρο 
Ένας ασφαλής τρόπος για να αναδείξετε τη γωνιά ή το σημείο όπου βρίσκεται το τζάκι σας είναι να διατηρήσετε ένα ήπιο αποτέλεσμα, εντάσσοντάς το στο ευρύτερο ύφος του καθιστικού. Η πιο ασφαλής λύση είναι να κινηθείτε μονοχρωματικά, προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα σαφές και ισορροπημένο αισθητικά αποτέλεσμα.


6 Vanguard - Residential
#11 Αφήστε το…μόνο του 
Στην περίπτωση που το τζάκι σας έχει από την κατασκευή του ιδιαίτερο σχεδιασμό, περίτεχνες λεπτομέρειες, έντονο συνδυασμό διαφορετικών υλικών ή η παλαιότητά του το κάνει μοναδικό, μη διστάσετε να το αφήσετε “γυμνό”, ώστε να διαμορφώσετε ένα κομψό λιτό αποτέλεσμα.


12
#12 Σύγχρονο Ρουστίκ 
Κομμένα άνθη, κλαδιά ελιάς, κουκουνάρια ή φυτά και η μοναδική υφή του ξύλου είναι στοιχεία ανέξοδα, που ωστόσο μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα όποια διακοσμητικά.


Ό,τι κι αν επιλέξετε, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τον προσωπικό σας χώρο, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να εκφράζει πριν απ’ όλα… εσάς.

posted by Elix Design Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s